İKÜ Uzaktan Eğitim ile Derslere Devam Ediyor!

Değerli öğrencilerimiz, Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) tüm Dünya’da etkisini gösterirken verilen hizmetlerin de değişmesini gerektirmiştir. Bu kapsamda bizler hem sizlerin sağlığını hem de eğitimini düşünmekteyiz. Umuyoruz ki bir diğer ailemiz olan sizlerle kısa zaman dilimi içinde kucaklaşacağız. 


Eğitimin devamlılığı için 23 Mart 2020 Pazartesi’den itibaren CATs sistemi üzerinden ders işleme sürecimizi başlatacağız. Üniversitemiz CATs sisteminin uzaktan eğitim yöntemi olarak etkin kullanılabilmesi için hızlıca çalışmalarını tamamlamış ve tüm personele bir bilgilendirme yapmıştır. Öğretim kadromuz eğitiminizin uygulamalı olduğunun bilincinde olarak kendi dersleri için planlamalar yapmıştır. Öncelikle bu 2 hafta içinde CATs platformunda asenkron (çevrim-dışı) dersler yapmayı planladık. Önümüzdeki haftalarda derslerimizin bir kısmı Adobe Content ile canlı yayınla yapılacaktır. Bu platformda sesli ve görüntülü iletişim anında doküman paylaşarak yapılabilmektedir. Yazılı olarak mesajlaşabilen platformda, beyaz tahta uygulamasıyla çizimli anlatımlar da yapılabiliyor. Ayrıca o an sorularınızı sorarak cevap alabiliyorsunuz. 


Tüm derslerimizin CATs sayfaları hazır durumdadır. Bu platforma aşina olduğunuz için paylaşımları rahat takip edebileceğinizi düşünmekteyiz. Uzaktan eğitim kapsamında asenkron, senkron eğitim için daha fazla paylaşım olacaktır. Çevrim-dışı ders düzenini, CATS sayfalarına ‘Forum’ ve ‘Sohbet’ seçeneklerini katarak, etkileşimli kılmayı; öğrencilerimize kendi bilgisayar sistemlerinde yapacakları uygulamalarda destek sağlamayı planlıyoruz. Öğretim kadromuz sizlerin dersleri takip ettiğinizi anlamak, notlardan kazandıklarınızı tespit etmek ve geribildirimlere göre dersleri şekillendirmek için ödev, kısa sınavlar hazırlayacaklardır. 


Uygulamalı olan fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında belli derslerinizin kazanımlarının uzaktan eğitimle yeterli olamayacağının farkındayız. Uygulamalı dersler için belli video hazırlıkları gerekecektir, sürecin bize getirdiklerine göre en azından sizler için gösterimler hazırlamayı düşünüyoruz. Sizlerden de uygulamalarınızı kontrol etmek için video paylaşımları istenebilir. Bu bağlamda teknoloji alt yapınızı kontrol etmenizi istiyoruz. Ders işleme için gerekli uygulamalar basit bir şekilde masaüstüne kaydedilebilmektedir. Yönergeleri takip etmeniz yeterli olacaktır. 


Sizlerden isteğimiz haftalık ders programınızı takip ederek gün gün ders kaynaklarınızı etkin kullanmanızdır. Dersler için verilen son teslim tarihlerine dikkat ederek eğitimi sürdürmeniz önem taşımaktadır. Bireysel çalışmalarınızı online kaynaklar ile de zenginleştirebilirsiniz. 


En büyük temennimiz sürecin kısa sürmesi ve yüz yüze uygulamalı eğitimlerimize sağlıkla, keyifle devam edebilmektir. Ders uygulamalarına yönelik tüm sıkıntılarınızı tüm öğretim kadromuzla paylaşabilirsiniz, ancak süreci iyi yönetebilmek için bana, CATs sorumluları Ar.Gör.Gamze Ertürk ve Ar.Gör. Gülşah Karaca’ya da iletmenizi rica ediyorum. Derslere yönelik önerilerinizi büyük bir memnuniyetle almak isteriz. İşlenmeyen veya yetersiz işlenen dersleri de bildirmenizi isterim. Böyle günlerde birlik içinde olursak başarılı olacağımıza eminim. 


Bir üniversite öğrencisi olarak bu sürecin size sunduğu fırsatlardan da yararlanmanızı tavsiye ediyorum. Ücretli ve yurt dışında olan eğitim, sanat ve kültür aktivitelerine şu an ücretsiz ulaşma şansınız var. Örneğin; Amsterdam Belgesel Film Festivali IDFA filmleri, Harvard-Oxford- Yale-Princeton gibi 450 büyük üniversitenin online kursları, online müzeler, Türk televizyonlarında yayınlanacak opera, bale, konserler… Sizden ricam haftalık programınıza ilginizi çeken bir online kurs, bir de sanatsal faaliyet eklemenizdir. Ayrıca kitap okumak başlı başına zenginliktir, kendinizi geliştirmek için güzel bir fırsattır. 


Bir sağlık personeli, bilinçli bir vatandaş olarak salgının yayılım hızını düşürmek, sağlıklı yaşamı desteklemek için elimizden geleni yapmalıyız. Sizlere, tüm sevdiklerinize sağlık ve huzur dolu günler diliyorum.


Prof. Dr. Burcu Semin Akel


Son Güncelleme Tarihi: Per, 07/16/2020 - 10:19